Popis činnosti
Provozujeme e-shop s prodejem kvalitního hovězího i vepřového masa, slaniny, šunky, uzenin, másla, mléka, pečiva, koření a dalších potravin.
- Přímo u prověřených chovatelů si vybíráme konkrétní kusy dobytka – dohlížíme na stravu, zacházení se zvířetem i na porážku.
- Maso si sami bouráme, necháváme ho odležet a vyzrát.
- Do uzenin přidáváme kromě masa a sádla jen sůl, koření a čerstvý český česnek.
- Naše výrobky plníme do nejkvalitnějších přírodních střívek, tak aby při kousnutí křupaly, a udíme je v kouři z tvrdého bukového dřeva.
- Zkrátka o našich produktech víme všechno...
PLEMENA :
Hovězí maso:
- Zaměřili jsme se na původní české plemeno český strakatý skot (odtud zkratka čestr).
- Používáme primárně voly a jalovice. Zjistili jsme totiž, že z masa těchto zvířat dokážeme vyrobit dokonale křehké maso s výraznou a čistou chutí.
- Vybíráme si tuzemské dodavatele a sledujeme každý kus, který přijde na talíř našich hostů.
- Spolu s chovateli ovlivňujeme složení krmiva tak, abychom dosáhli optimálního mramorování tukem, díky kterému je maso šťavnaté.
- Dohlížíme i na kulturu přepravy a porážku. Maso si potom sami bouráme a necháváme ho zrát.
Vepřové maso:
- Naše vepřové pochází z velmi kvalitního plemene přeštického černostrakatého prasete.
- Tihle čuníci, kteří byli ještě před pár lety na vymření, mají díky větší tučnosti nepřekonatelně dobré maso a sádlo.
- Kříženci českého hřebenáče se starými anglickými plemeny dováženými na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko rostou pomalu, ale v chuti se jim vyrovná máloco.
- Dříve se z přeštických vepřů vyráběla legendární Pražská šunka
Veškeré další informace naleznete na naší webové stránce a nebo nás konatujte na uvedené emailové adrese, či telefoních číslech uvedených výše.